Sayfalar

29 Mayıs 2013 Çarşamba

Elimin Lezzeti Islak Kek Tarifi



Dün fırsat bulup yazamadığım kekin tarifi;





Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
4/3 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
3 kaşık kakao

Sosu için:
Yarım  su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı  süt
4/3 su bardağı şeker (ben 1 bardak ekledim)
1 yemek kaşığı kakao

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
Sıvıyağ ve sütü ekleyin
Toz malzemeleri (un ,kakao, kabartma tozu, vanilya) eledikten sonra sıvı malzemelerin içine katıp bir kaşık yada el çırpıcıyla iyice karıştırın
Tabanı yağlanmış tepside 160 derece sıcaklıkta pişirin.

Sosun hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp şeker eriyinceye kadar ısıtın.
Kaynatmaya gerek yok.
Kek fırından çıkınca 2-3 dakika dinlendirin. Çok soğumasın, çünkü sosu içine çekmeyebilir.
Tüm sosu kekin üstüne dökün. Benim sosum ılık bir sıcaklıktaydı. Sosu çekmesini bekleyin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :)



5 yorum:

  1. bende bayıldım iyiki yayimlamışsın...

    YanıtlaSil
  2. Bu gün bende izledim programı ve hemen yapmak istedim tarifinizi de görünce yapmaya karar verdim umarım güzel olur tarif icin teşekkürler emeginize sağlık :)

    YanıtlaSil
  3. evde süt yok lıhgt var olur mu ki
    yagsız süt var bi tek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olur tabi niye olmasın, zaten içinde yeterince yağ var. Hatta biraz hafif olması benim gibi yedikten sonra bir sürü kalori aldım diye üzülenler için daha iyi olur :))

      Sil
  4. Woow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.

    YanıtlaSil