Dün fırsat bulup yazamadığım kekin tarifi;
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
4/3 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya
3 kaşık kakao
Sosu için:
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
4/3 su bardağı şeker (ben 1 bardak ekledim)
1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın
Sıvıyağ ve sütü ekleyin
Toz malzemeleri (un ,kakao, kabartma tozu, vanilya) eledikten sonra sıvı malzemelerin içine katıp bir kaşık yada el çırpıcıyla iyice karıştırın
Tabanı yağlanmış tepside 160 derece sıcaklıkta pişirin.
Sosun hazırlanışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp şeker eriyinceye kadar ısıtın.
Kaynatmaya gerek yok.
Kek fırından çıkınca 2-3 dakika dinlendirin. Çok soğumasın, çünkü sosu içine çekmeyebilir.
Tüm sosu kekin üstüne dökün. Benim sosum ılık bir sıcaklıktaydı. Sosu çekmesini bekleyin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
bende bayıldım iyiki yayimlamışsın...
YanıtlaSilBu gün bende izledim programı ve hemen yapmak istedim tarifinizi de görünce yapmaya karar verdim umarım güzel olur tarif icin teşekkürler emeginize sağlık :)
YanıtlaSilevde süt yok lıhgt var olur mu ki
YanıtlaSilyagsız süt var bi tek
Olur tabi niye olmasın, zaten içinde yeterince yağ var. Hatta biraz hafif olması benim gibi yedikten sonra bir sürü kalori aldım diye üzülenler için daha iyi olur :))
SilWoow siteniz çok güzel buda benim ıslak kek tarifi sitem http://sofrayemektarifleri.blogspot.com sitesinde en güzel pasta tarifleri ve hünerli bayanlardan yemek tariflerine ulaşabilirisniz.
YanıtlaSil