Allah herkesin tuttuğu oruçları huzurunda makbul olanlardan eylesin.
Ramazanın bereketiyle bereketlenmeyi ,rahmetiyle kuşatılmayı nasip eylesin Rabbim.
Ramazanda bizde pek pasta , börek, çörek yapılmaz ama yemekler her zamankinden daha bir özenli olur.
Yazda olsa çorba sofranın olmazsa olmazıdır ama bizim evde nerdeyse 30 gün boyunca mercimek çorbası içilir. 30 gün boyunca bıkmıyor musunuz derseniz evin tüm üyelerinin vereceği cevap HAYIR dır :))
Çorba değişmezimiz olsada ana yemek illaki hergün farklı olur.
Bugünde bizim mutfaktan çıkan yemek patlıcan kebabıydı. Annemle benim ortak yapımım hafif bir ramazan yemeği oldu.
Patlıcan Kebabı
Malzemeler:
Köftesi için:
500-600 gr kıyma
1 avuç galeta unu veya bayat ekmek
1 soğan
Tuz, karabiber, kekik, pul biber
1 yumurta (eklemesenizde olur)
Garnitür için;
6 patlıcan, biber, domates, soğan, 6-7 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
Yapılışı:
- Soğanı ince ince doğrayıp, kıymayı, galeta ununu, yumurtayı ve baharatları ekle iyice yoğurup
- Patlıcanları 3 parmak kalınlığında halka halka doğrayıp tuzlu suda 5-10 dakika bekletip acı suyunu çıkarıyoruz.
- Tepsiye bir patlıcan bir köfte gelecek şekilde diziyoruz.
- Tepsinin orta kısmına domates ve soğanları üzerine biberleri ve arasına sarımsakları koyuyoruz.
- 1 yemek kaşığı salçayı 2 su bardağı suda eritiyoruz, tuzu da bu surun içine ekliyoruz ve yemeğin üzerine ekliyoruz.
- İsteğe göre üzerine ya sıvı yağ gezdirebilir veya tereyağ ekleyebilirsiniz.
- Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini iyice kapatıp 250 derece fırında 35- 40 dakika pişiriyoruz.
- Daha sonra folyoyu çıkarıp üzeri iyice kızarana kadar tekrar fırına sürüp pişirmeye devam ediyoruz.
AFİYET OLSUN :))
çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık
YanıtlaSil