22 Haziran 2013 Cumartesi
Adana Acılı Ekmeği Tarifi
Annem mayalı pasta yaptığında kalan hamurla ya pizza ya da bu bu acılı çöreği yapar.
Her ikisi de muhteşem oluyor ama bugün ki tarifimiz Adana acılısı.
Ben hemen tarifi paylaşayım.
Malzemeler:
Hamuru için
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yağ
3 kaşık şeker
1 paket maya
Tuz , un
Üzeri için
2 soğan
Yarım çay bardağı susam
3 yemek kaşığı pul biber
3 yemek kaşığı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Hamurumuzu yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
Soğanları çok küçük olacak şekilde doğruyoruz.
Üzeri için gerekli malzemelerin hepsini bir kapta güzelce karıştırıyoruz.
Hamurumuzu bir tepsiye ne çok ince ne de çok kalın olmayacak şekilde yayıyoruz.
Hamur kalabilir. Çünkü yukarıda ki hamur malzemelerinden yaklaşık iki tepsi çıkıyor.
Üzeri için hazırladığımız sosu hamurun üzerine güzelce yayıyoruz.
200 derece fırında pişiriyoruz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder