Sayfalar

6 Haziran 2013 Perşembe

Bayatlamayan Susamlı Simit Tarifi

Herkesin geçmiş kandili mübarek olsun. İnşallah Allah yapmış olduğumuz dualarımızı kabul eder. 

Teyzemin geçenlerde yaptığı susamlı simidin tarifini aslında kandil münasebetiyle dün verecektim ama dün hiç vaktim olmadığı için ancak bugüne kaldı.




Bayatlamayan Susamlı Simit

Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı sirke
1 yumurta
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Susam
Alabildiği kadar un

Yapılışı
Margarini hafif yanacak şekilde eritin .(Lezzet sırrı burda)
Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın.
Yağ soğuyunca yumurtanın beyazı hariç bütün malzemeyi ekleyin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.
Simit şeklini verip önce yumurtanın beyazına sonra susama batırın.
200 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.

Ağzı kapalı kapta saklayın.
Bu simidin özelliği günlerce beklese de bayatlamıyor. Durdukça daha da lezzetleniyor hatta.

Herkese afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder