Sayfalar

14 Haziran 2013 Cuma

Tarçınlı Kek Tarifi




Kek çeşitleriyle pek aram olmasa da tarçınlı kek severek yediğim ve yaptığım keklerden biridir.
Ama ben keke kek demem içinde limon kabuğu yoksa. :))
Limonun o güzel aromasını kekin içinde buram buram hissetmem lazım.

Ben yaptım diye söylemiyorum bu kekte hem limon aroması hem tarçın hem de fındık üçlüsüyle 

çok güzel oldu :))


Tarçınlı Kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
Un, Kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı dolusu tarçın (isteğe göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)
Fındık kırığı (evde az fındık varmış ben onu ekledim. Cevizde ekleyebilirsiniz.)

Not: Normalde bu kekin içine ben damla çikolata da eklerim ama unutmuşum eklemeyi. Olmasa da olur ama olursa daha güzel oluyor.

Yapılışı 

Şeker ve yumurtayı mikserin hızlı ayarında iyice çırpıyoruz.
Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
Un, kabartma tozu, fındık ve tarçını ekleyip el çırpıcısı yada mikserin en düşük ayarında iyice malzemeleri birbirine yediriyoruz. Hamurun koyu tahin kıvamında olması gerekiyor.
Unu ölçmedim ama benim hamurum epey cıvıktı. Hatta acaba pişmez mi hamur kalır mı bu diye başında epey bekledim :))
Yağlanmış fırın kabına hamurumu döktüm.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirdim.
İlk 15- 20 dakika fırının kapağını açmayın kabarmayabilir.
Pişip pişmediğini bir kürdan yada bıçakla kontrol edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN :))




4 yorum:

  1. begendım denedım ve cok begendım

    YanıtlaSil
  2. çok güzel duruyor benimki böyle çıkmıyor denedim ve çok beğendim tadı harika

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım daha önceden benim yaptılarım da kalıptan çıkarken parçalanıyordu. şimdi kalıbı katı margarinle hiç yağlanmamış yer kalmayacak şekilde yağlıyorum, piştikten sonra da iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyorum. o zaman kek düzgün bir şekilde çıkmış oluyor.

      Sil